Hitchcock presents

Geïnspireerd door de verhalen uit de door de master of suspense gepresenteerde televisieserie, brengt Theatergroep Fusie vier spannende eenakters van vier verschillende regisseurs. Uit de in totaal 361 afleveringen kozen de regisseurs het verhaal dat hun persoonlijk het meest raakte of intrigeerde. Samen maken zij een avond vol suspense, absurde wendingen en duistere randjes. Zoals de meester ons leerde: ‘Always make your audience suffer as much as possible’ En dat gaan ze doen, op een goede manier dan.


Heimwee

Regie: Rijco van Egdom

spel: Sandra van Laren, Fokke Venema, Sander Meijer

Wanneer haar man op zakenreis gaat, blijft Mirjam alleen achter in een veel te groot leeg huis. De jonge vrouw lijkt bezeten door een ongrijpbare angst, maar is deze angst terecht?

 

De zaak van de heer Pelham

Regie: Tijmen Mulder

spel: Marleen van Boxel, Corstiaan Smorenburg, Gwen de Visser

De heer Pelham is een doodnormale man. De heer Pelham is misschien zelfs iets te saai. Elke dag hetzelfde pak, elke dag dezelfde das, elke dag dezelfde routine. En dan heb je de heer Pelham nog, een doodnormale man.


Naar gene zijde

Regie: Sander Meijer

spel: Betty Groen, Savannah Stolk, Rijco van Egdom

Een plaats voor alles en alles op zijn plaats. Zoals het hoort. Als een welgestelde dame wenst haar overleden dierbare te spreken, heeft zoonlief misschien wel een oplossing.

 

Voorgevoel

Regie: Marleen van Boxel

spel: Robbert Jan Proos, Sonja Regtien, Tijmen Mulder

Na vier jaar werken in het buitenland komt John terug in zijn geboortedorp om de familiebanden aan te halen. Alles lijkt hetzelfde, maar toch is er iets veranderd. Waarom lijken zijn zus en goede vriend niet blij met zijn komst?

 

Grime: Marny van Aartsen en Linda van Tol. Vormgeving: Arjan Terwiel

 

25 en 26 september, 2 en 3 oktober 2015           

Creatief Station Santbergen Noorderweg 2, Hilversum (recht achter het station)

Aanvang 20:15 uur; Kaarten: 12,50 euro