Festen

Indringend familiedrama naar de gelijknamige film van Thomas Vinterberg

De schijnbaar volledig geslaagde pater familias Helge Klingenfeldt-Hansen viert zijn zestigste verjaardag groots in het familiehotel. Zijn vrouw Else, zoons Christian en Michael, dochter Helène en tal van vrienden en intimi verzamelen zich in het hotel voor dit feest. De enige grote afwezige is dochter Linda, die kort daarvoor zelfmoord pleegde. Tijdens het diner neemt Christian het woord voor een speech waarin hij een schokkende mededeling doet over de alom geliefde Helge. Het blijkt de eerste van een reeks gebeurtenissen waarin verschillende aanwezigen hun ware gezichten tonen en onderlinge verhoudingen op scherp worden gesteld. De eerst zo hechte familiestructuur ontaardt in een chaos en het grote verjaardagsfeest ontspoort volledig.

Festen laat de hypocrisie zien van een door en door burgerlijke familie, waar de waarheid soms te pijnlijk is om onder ogen gezien te worden.

Thomas Vinterberg won met Festen vele prijzen, o.a. bij het Filmfestival Cannes, de European Film Award,  een Independent Spirit Award en de publieksprijs van het IFFR.

Script
Thomas Vinterberg

Regie en bewerking
Gwen de Visser

Productie
Ellen van Barneveld

Techniek
Guido van Oijen
Rob Saras

Grime
Marny van Aartsen
Lily Mol
Dagmar van Oijen

Cast
Sylvia Janssen-Berghoef
Tom van den Boomen
Ithar da Costa
Jelle Duinsbergen
Betty Groen
Sandra van Laren
Joost Mortier
Tijmen Mulder
Margreet Pool
Robbert Jan Proos
Helen Sluyter
Corstiaan Smorenburg
Mariëtte van Solkema
Linda van Tol

Data
Vrij. 13, Zat. 14, Vrij. 20, Zat 21, Zat 28 april 2018 aanvang 20.15 uur
Zon 29 april 2018, aanvang 14.30 uur & 19:30

Kosten
€ 12,50